Τι είναι η Αρθροσκοπική Τοποθέτηση Balloon;

Η αρθροσκοπική τοποθέτηση Balloon αποτελεί μία καινοτόμο και επαναστατική τεχνική. Εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των μαζικών ρήξεων του τενοντίου πετάλου των στροφέων μυών του ώμου.

Η τεχνική χρησιμοποιεί ένα βιο-απορροφήσιμο μπαλόνι το οποίο τοποθετείται αρθροσκοπικά στην άρθρωση του ώμου. Η επέμβαση είναι ολιγόλεπτη, με αποτέλεσμα ο ασθενής να ανακουφίζεται άμεσα από τον πόνο. Ταυτόχρονα αποκτά μερικώς τη λειτουργικότητα της άρθρωσης, ως τα επίπεδα που ικανοποιούν την αυτοεξυπηρέτησή του.

αρθροσκοπική τοποθέτηση Balloon

Η επέμβαση τοποθέτησης του βιοαπορροφήσιμου μπαλονιού γίνεται αρθροσκοπικά στο υπακρωμιακό χώρο του ώμου.

Το βιο-απορροφήσιμο μπαλόνι με την τοποθέτησή του δημιουργεί χώρο μεταξύ δύο οστών, δηλαδή του ακρωμίου και του βραχιονίου. Τα οστά αυτά λόγω τριβής προκαλούν πόνο και δυσλειτουργία.

Το πιο πάνω υλικό λειτουργεί ως μαξιλαράκι, παρέχοντας άμεσα στην άρθρωση του ώμου μία χρονική περίοδο ανεμπόδιστης και  ομαλότερης κίνησης. Χρησιμεύει στο να κρατάει την κεφαλή του βραχιονίου επικεντρωμένη απέναντι από την ωμογλήνη, πράγμα που φυσιολογικά πράττει το τενόντιο πέταλο, ενώ ταυτόχρονα καθιστά την κίνηση ανώδυνη, διότι αποτρέπει την προς τα άνω παρεκτόπιση της κεφαλής και πρόσκρουσή της στο ακρώμιο.

Η αποκατάσταση είναι ταχύτατη και αποτελεί την ανώδυνη εναλλακτική της ανάστροφης αρθροπλαστικής ώμου.

Με την προσωπική παρέμβαση του Χειρουργού Ορθοπαιδικού Χιώτη Ν. Ιωάννη και σε συνεργασία με την εταιρία Vamvas Medicals, τον Σεπτέμβριο του 2014 τοποθετήθηκε το πρώτο Inspace Balloon στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη η τεχνική εφαρμόζεται από το 2010, έχοντας καταγράψει σημαντικά και τεκμηριωμένα αποτελέσματα.

Περισσότερα σχετικά με την αρθροσκοπική τοποθέτηση balloon μπορείτε να παρακολουθήσετε στα βίντεο που ακολουθούν:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αρθροσκοπική τοποθέτηση Balloon, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 2108052117, ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.